divendres, 16 d’agost del 2013

10a. Tarda d'Escalada Esportiva a La Desdentegada Esquerra



Aquesta tarda 14 d'agost de 2013, com ja es habitual hem tornat a quedar una colla d'amics per escalar esportiva al sector de La Desdentegada Esquerra, que es la zona de les 3 del sector a on el grau es més amable, però no us confieu perquè tindreu que estar concentrats en tot moment i sempre a punt per fer un cop de gas.



La Desdentegada es una extensa franja sent la continuació natural del Vermell del Xincarró cap a l’est, trobant-se al marge dret de la vall formada pel Torrent del Tambor. Orientada al surest, rep majoritariament el sol al matí, fins aproximadament les 15:00 hores la resta a l’estiu podem gaudir d’un magnific sector a l’ombra. Compta amb unes 70 vies obertes, la majoría de les quals estan entre el 4c y el 7a, amb un carácter típicament montserratí: presa petita i plaques molt verticals o lleugerament tumbades, molt ben assegurades i amb una roca excel·lent, a on la llargaria de les mateixes de vegades sobrepasan els 30 metres.



Aquesta vegada me volgut centrar més en la ubicació del sector, perquè en propers esdeveniments ja tinguem tots més coneixements d’on anem.

Mapa d’accés. Des del poble del Bruc, seguint per la carretera principal girarem a mà dreta per el carrer de les escoles. Seguirem la pista fins que ens creuem amb el carrer de la parroquià, nosaltres anirem a mà esquerra. Seguirem la pista, passant prop dels camps fins a una esplanada d’on a la nostra mà dreta queda un camí senyalitzat amb marques blanques que va direcció al Vermell, a 5 minuts per aquest camí surt un desviament a mà dreta haurem d’agafar. En quan al mapa, el recorregut que va del parking a la Desdentegada és aproximat. En el mapa surten dos recorreguts, un per anar al Vermell del Xincarró i altre per a la Desdentegada.

aquesta vegada hi hem estat:
Rosa Farràs
Isa Pozo Martínez
David Btt Btt
Marc Rebassa Fornells
Robert Gonzalo Pons
Aleix amic de la Rosa.
Xarli



Ens hem dividit en dos grups

la Rosa, el David i jo hem fet les vies que en la ressenya posen els números

21 4c
20 4c
19 5b

mentre la resta feien les números:

18 5c
16 5c
15 6a



Al final una tarda molt profitosa a on de tornada cap als cotxes, enllaçant viaranys, vam poder veure un contrast de magnífics colors rogencs en filtrar-se els raigs de sol entre els núvols, que ens va deixar a tots bocabadats, un cop a l’aparcament uns vam anar cap a casa i altres acabar de rematar-ho amb una birra i ha planejar les properes grimpades, ara que estem en temps d’estiueig.