Bonsai


Els Meus Bonsais
Aquest cop us vull ensenyar les meves creacions, els meus bonsais la seva bellesa i m'agradaria que us agradèssin tant com a mi, no us vull donar lliçons però si voleu, a través dels comentaris si us puc donar un cop de mà.

Introducció
Des de sempre que m'ha agradat tot el que té a veure amb la muntanya, he fet recerca de fòssils, minerals, herbes aromàtiques, pedres curioses, buscar espàrrecs de marge, cargols. bolets, senderisme, training, espeleologia, grimpades, etc., el que sigui mentres sigui a la muntanya.

Un dia ara ja deu fer uns 9 o 10 anys, estavem fent un descans a prop de Can Tobella, pel camí fluvial del riu Llobregat i vam veure un pi petitet, i vaig pensar en agafar-lo i intentar que hem visqués, vaig començar a informar-me sobre com es cuidava un pi en una torreta, i per poder saber alguna cosa vaig tindre que anar a consultar les fitxes de pins bonsai.

Vaig anar a una llibreria de Manresa -Parcir- i hem vaig comprar dos llibres sobre bonsai, un que ensenyava les Tècniques en general i un altre que era tipus fitxes.

Em feia molta il·lusió quan aquest arbre em va viure, i això em va animar a intentar aconseguir més arbres i començar a creurem que feia bonsai.
Vaig recòrrer totes les jardineries del voltant però va arribar un moment que això no era suficient, llegeixes més i saps que un bonsai ha de tindre un tronc vell, un nebari, i en general unes característiques que en una jardineria sabem que no podem trobar.

Inici
Vaig trobar una jardineria pels voltants de Manresa, que els caps de setmana feien com uns tallers de bonsai, on també venien material i prebonsai; mi vaig aficionar i el no estar sol i poder comentar alguns dubtes vaig fer un pas més.
Passat al temps vaig veure que ells no en sabien gaire de bonsai, només eren bons jardiners, però no tinc res a retreure i si a agrair, que dintre del poc que saben vènen il·lusió.

Vaig anar adquirin poc a poc alguns arbres més, un Celtis, una Olivera, dos Boixos, etc., bastants van anar morint, fins que jo en vaig aprendre més, o potser perquè no estaven ben cuidats amb les terres adequades i tenien les arrels podrides; tècniques que vaig aprendre desprès.

Perfeccionament
En una revista vaig trobar l'adreça d'una Escola de Bonsai la del Josep Berch, ara ja mort (11-02-09). A la urbanització de la Guardia, abans d'arribar a Calders. El vaig trucar i vam quedar un dissabte. Molt amablement ens va ensenyar totes les instal·lacions, a mi i a la meva dona que em va regalar una maleta de fusta amb totes les eines necessàries per fer bonsai.

Aquest cop si que tenia un professor, una escola, i uns companys de veritat, prebonsais com deu mana preciosos, en un ambient molt professional.

Aquest home em va cap-girar tots els meus ideals, em va ajudar a canviar de pensament respecte als meus arbres i vaig tornar a remodelar tots els arbres que jo ja tenia en pensament de visió Zen.

Vaig fer un parell de exposicions jo sol,-juliol del 2004 i 2005- a la gent els hi va agradar molt i m'ho vaig passar molt bé, però no saben veure el que els hi ensenyes i l'esforç que representa.
No n'he fet cap més, encara que m'ho han tornat a demanar.


Potser participaria en una exposició mes seriosa, amb gent que et valorés la feina que has fet.

També vaig col·laborar en varis reportatges que li van fer a la Escola del Josep Berch, un per RTV2 en el programa Catalunya Avui, el novembre del 2004 i un altre a la televisió local de Manresa en el programa Amunt Avall, molt maco aquí el podeu veure:
El meu mestre m'ho va treure del cap, també he participat en alguns tallers professionals a on sí vaig apendre molt, amb el Salvatore Liporace en dues ocasions -9-10-05 i 2006.
i en una ocasió-2006- amb el David Benavente, jo treballant els meus arbres.
De moment me quedat amb les ganes de fer un taller amb el Kevin Wilson, tot un mestre, però qui sap si algun dia podrà ser.

Per la diada del Pilar, vam anar uns quants dies el Pirineu Aragonès, entre moltes aventures que no són el tema d'aquest article, hem vaig treure un boix molt bonic per intentar fer bonsai.
Aquest Boix, l'he recuperat d'una propietat privada amb permís dels amos, té molt poques arrels fibroses, però de moment el tinc en aprenentatge, us agrada?