dimecres, 19 de març del 2014

El Faraó de Baix- Escalada Esportiva a l'Estevet


Avui he anat a escalar amb el meu amic Jaume Escorsell Ferrer, a un sector que jo desconeixia del tot, tant la seva aproximació que m'ha sorprès com la diversitat i varietat de sectors amb graus al gust, una tarda en la que ell a tibat una mica i a mi m'ha fet tibar de valent, que falta en fa, tot en conjunt per arrodonir la jornada i el Sant.


He creat un track des de casa amb l'aproximació lo més ajustat possible a la realitat, tenim que anar direcció a sota el Faraó, això només és per ajudar una mica.


El Farao de Baix - zona Dreta

Placa de l’Estevet

Hem fet les vies:
3- ? 6b
4- ? 5b
5- ? 5b
6- ? 5b
7- ? 5a
D’aquestes vies desconeixíem els seus noms, el que si us puc dir, es que el grau esta en les seves 3 primeres xapes, encara que per nosaltres potser es un punt més alt del que diu la ressenya, per tant entrada bastant explosiva, però un un cop superat el bombo que fa el grau baixa ràpidament a 4a i 3a. en una plaent escalada i “disfrutona” tot per roca de primera, fins la R.
a la R fa una feixa protegida amb un passamà de corda que uneix totes les reunions, així des d'aquí pots seguir fent esportiva de més grau com si fos un altre placa o be xapar i continuar.
El Jaume va fer la primera via de primer i les altres va anar passant la corda d'una via a l'altre, per poder fer el màxim de via possibles amb tota la tranquil·litat del segon.
Només hem pogut “apretar” durant un parell d’hores i quan estàvem ja amb els dits engrescats hem tingut que tocar el dos per la llum, per tant ens a quedat un regust de poc i moltes ganes de tornar, aviam si la propera setmana investiguem un altre sector del voltant, per desprès anar fent trobades per gaudir-ne tots els amics de Natura100.
Us deixo un petit reportatge de fotos amb totes les zones d'escalada que tenim per anar descobrint i deixar-nos fascinar.
























visió amb el plànol general








































Aquest és el vídeo amb la recopilació de les fotos de la jornada 

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Felicitats per la troballa.
Gaudeix-ne.
I cuidem-lo; ja no s'equiparan mes llocs així.
No el massifiquem.

Unknown ha dit...

l'intenció no es massificar sinó gaudir de l'entorn fent escalada esportiva, la troballa es relativa perquè al sector el coneixiem pero no hi haviam anat mai a escalar, fins que el company em va convença, es un sector a on ell fa molts anys va aprendre i progressar abans d'obrir les seves propies vies. Fins aviat Sergi gasssss i amunt