dijous, 2 de desembre del 2010

Circular pel Camí dels 3/4, Baixada dels Matxos, La Calsina, Monistrol de Montserrat

Resum
Aquest diumenge, 28 de novembre la Marga amb proposa pujar a Montserrat des de Monistrol per la drecera de la Bestorre que ens porta al Camí de les Aigues fins trobar el trencall del Camí dels 3/4 que pujarem fins arribar a d'alt al camí de la Santa Cova pel que arribarem al Monestir, de baixada anem seguint el camí dels Degotalls, La Baixada dels Matxos, seguim passant per la Font dels Monjos al Revolt de la Paella anem cap al veïnat de La Calsina i desprès seguirem passant per la Font de la Dona Morta, al Piteu i fins l'estació del Cremallera de Montserrat i Monistrol de Montserrat.
Aquesta ruta es una variant més de les que té el Camí de les Canals, però igual d'interessant perquè tot el camí es ple de història, sobre tot en el tram envoltat d'emblemàtics cims, per sobre de l'espadat de 200m.del recorregut del Camí dels Degotalls dels Artistes i de les Majòliques travessa el camí de l'Arrel, pel que si pot pujar des de aquí, per la Canal del Pou del Gat, travessant la Tebaida i part de Tabor.
I pels 17Km., de pistes amples còmodes que fan pràcticament el llarg de tot el recorregut més agradable durant les 5 hores de durada de aquesta circular, es un camí apte per sortides familiars perquè només s'ha d'anar en compte dels dos trams de carretera.
Inici-La Bestorre
Iniciem la caminada des de l'estació del FCG baixant per la pendent del Carrer de la Pujada de l'Estació i encarant el Pont sobre el Riu Llobregat, travessant la Carretera C-55, pel pas de vianants subterrani que surt a la Plaça de Virrey Amat que travessem per encarar de pujada el nou i flamant Passeig de la Canaleta fins a la Font Gran.
Des de la plaça de la Font Gran surt a l'esquerra el carrer de la Font, amb una bona pujada i ha la part de dalt trobem i travessem la Carretera BP-1.121 que puja a Montserrat, aquí trobem les indicacions que ens porten per la drecera de La Bestorre, la que passarem de llarg pel costat esquerra en una petita cruïlla ben indicada, seguim per un camí bastant accidentat zigzagegant per salvar la curta i constant pujada fins que arribem al Camí de les Canals o de les Aigües.
Aquest GR -5/96 es una pista forestal de terra amb una suau pendent fins arribar a l'estació depuradora.
Nosaltres seguim i a uns 300 metres a la dreta desprès de creuar el Torrent de la Font de la Valentina i superar una petita pujada, trobem tot just al fer plà a la dreta els indicadors del principi de la drecera del camí dels 3/4.
Des de aqui anirem enfilant-nos de pressa i seguirem guanyant alçada, trobarem el Torren de la Font del Boix, que seguirem un petit tram pel mig de les roques superant-lo pocs metres més amunt i travessant-lo (vigileu en aquest punt, de no pasar-vos de llarg la travessa del torrent i de no perdre les senyals de pintura), per seguir a trobar el Torrent de la Maçanera que travessem per un tram ple de rocs despresos que fan de molt mal caminar i trepitjar.
Ara sense adonar-nos i havent guanyat bastanta alçada, anem planejant entre mig d'alzines, boixos i arboços, paral·lels per sota del Cremallera i per sobre del camí de les Aigües, per tant anem a 3/4 d'alçada de la muntanya.
Desprès d'unes quantes giravoltes i ziga-zagues arribem ja uns metres més endavant a la cruïlla a on ens incorporem al camí de les aigües, en aquest punt nosaltres ens hem estalviat de fer varis trams d'escales molt dretes i esgotadores i que podem deixar per un altre ocasió.
Ara els dos camins continuen junts fins arribar a trobar el corriol que l'úneix a d'alt de tot amb el Camí de pujada de la Santa Cova, aquest tram de camí es encimentat i esglaonat i el que ens acabara de rematar, abans d'arribar al Monestir.
Avui anem a donar com de costum una volta pel santuari ara que aquesta hora encara no hi ha massa gent, i he pogut fer unes quantes fotos amb més detall del recorregut per la Basílica.
Desprès anem a esmorzar al nostre lloc preferit del camí dels Degotalls, que els que sou seguidors del bloc, ja el deureu conèixer.
Però avui degut al fred que fa hem canviat de lloc en busca del sol, hem anat a esmorzar a la plaça dels apostols al costat mateix del monument en forma d'escales en memòria de Ramón Llull i esculpit per Josep Maria Subirachs, un cop hem acabat d'esmorzar tornem per seguir pel camí dels Degotalls.
Continuem per aquest camí ampla i conservat entre mig de plaques, monuments i escultures en memòria d'infinitat d'artistes i personatges històrics ilustres de Catalunya i d'una infinitat de Majòliques d'advocació Mariana.
A partir d'ara aquest camí el trobareu explicat en el següent enllaç Camí dels Degotalls, Baixada dels Matxos, La Calsina, El Piteu, Monistrol de Montserrat, i el podreu seguir sense problemes, està molt ben indicat apart us podeu baixar el track.

Espero que us hagi agradat l'explicació i el detall de la variant del camí o drecera dels 3/4 pel Camí de les Aigües, queda pendent més endavant d'explicar-vos encara un altre variant del mateix camí.
Siauuuuuuuuuuuuuu