dilluns, 21 d’abril del 2014

Vies l'Últim Flutter i Esperó Blocaire a La Codolosa

Avui dissabte de 19 d’abril de Pascua, ens hem trobat el Joan Canals, el Cinto Romero i jo (Xarli), com es ja habitual, per anar a escalar a Montserrat, hem pujat al Monestir i quan ens estàvem equipant a l’aparcament s’ha girat un aire fred i humit i s’han cobert els cims de núvols, això ens a ajudat per decidir-nos a anar a esmorzar al Bar Muntanya de Collbató i tornar a plantejar-nos que podríem fer en via llarga.
Al final optem per anar cap a La Codolosa i fer alguna via que no haguem fet, que cada vegada esta més difícil, però tot i així les hem trobat.
La conclusió final és que quan venim a La Codolosa és perquè no tenim més remei, perquè continua sense agradar-nos a cap dels tres, potser es per la seva mala qualitat de roca, sobre tot en tots els tercers llargs o perquè si caus et fas mal segur per la seva discontinuïtat en l'escalada i la distancia entre xapes o perquè sempre et trobes amb alguna pedra a les mans o al cap i la precarietat del terreny en fer ràpels, sobre tot si tens alguna altre cordada a sota, en definitiva continua sent el plan B quan fallen tots els A.


1 Llarg IV+ 17 m.
Primer ens hem dirigit sense cap ressenya a fer aquesta via.
El primer llarg el resolc jo fent de primer i obrint el coco a l’equilibri psicològic, s’ha deixat fer fàcil no sent més de IV+, trobo una R abans d’encarar el diedre que no surt a les ressenyes i munto la R1, que va de conya per no tindre fregaments de corda quan ens internem al diedre.

2 Llarg V+ 18 m. 
El segon llarg el treu el Joan Canals que el treu amb la seva artística tècnica habitual i jo al mig de segon, se m’ha travessa el flanqueig a esquerres sortint del diedre, però al final quin remei surt, aquest tram te molt bones presses però justes, sent un tram molt vertical, el Cinto Romero darrera meu puja sense problemes.
3 Llarg
Aquest llarg veiem que es de tramit per pujar a fer cim i que la roca es molt dubtosa i sobre tot trencada i passem de fer el passarell i tirem avall, per buscar llargs i metres més sòlids i divertits.
Muntem ràpel i a terra, com que encara es aviat i tenim ganes de fer alguna cosa més, ens anem a fer un altre desconeguda per nosaltres.


1 Llarg IV 30 metres 3 xapes.
M’enfilo jo primer per estalviar-me barrinar quin grau és i gassss i amunt, arribo fàcilment tractant la roca amb molt de carinyo
travessant la feixa despedregada i herbosa a la R1 havent utilitzat tant sols 3 cintes en 30 metres, a la meva esquerra puc veure les Rs de les vies de Las Cabres i de l’Alimera quins records. buffffffff.

2 Llarg V+ 30 metres 5 xapes.
Aquesta vegada segueix el Cinto Romero que encara no s’ha estrenat i li posa coco perquè li surt un muret de 5 Sup. amb les assegurances a can pistraus i el deixa esgotat mentalment, el segueix al Joan Canals i jo pobret pujo l’últim i surt fàcil de segon, navegant pel muret buscant mans, que i són.

3 Llarg
Veiem que el que queda es fàcil però molt trencat i passem de fer-lo, amb la tranquil·litat que ja hem fet els llargs més distrets i divertits fem dos ràpels i a pels callus i les braves del Bar Muntanya de Collbató i ha petar la xerrada que per això escalem i amb la moral ben alta per haver pogut aprofitar molt be el dia.
Gasssssssssssss i amunt companys