dijous, 18 d’octubre del 2012

Via Fernando Lajarín


Zona: Montserrat – Gorros-
Agulla/Paret/Cim: Gorra Frígia
Dificultat: 6a. (Ae/A0)
Dificultat obligada: V+
Llargària: 160 metres (40/14x+30/7x+20/2x+30/1x+40/10x)
Aperturista: Manuel Pedro 7/1990
Re-equipada: Jordi Brasil i Toni Mateu al 2010.
Grau d’exposició: Baix
Grau de compromís: Baix
Equipament: Burils, Spits i re-equipada amb parabolts intercalats.
Material: 14 cintes exprés
Orientació: Oest
Cordada: Joan Canals, Cinto Romero i Xarli
Data: 6 d’octubre de 2012.


Aproximació:
Aparcarem el cotxe dins del Monestir de Montserrat. No aneu molt tard ja que potser us toqui aparcar molt avall i no compensin el 5,50 euros (3,50 euros si esteu federats) que costa tenir el cotxe aparcat tot el dia al Monestir, o directament aparquem a fora.













Agafem tots els “cacharros” i de camí a l’estació inferior del Funicular de Sant Joan, quedem bocabadats de l’espectacle que ens ofereix la boira jugant a la vall del riu Llobregat, oferint-nos una visió única, ara ens toca fer cua fins les 10:00, que es el primer, per 7,20€ anada i tornada federats, i enganxar el camí aquí dalt, ara seguim la pista de la dreta seguint les indicacions direcció Gorros o Sant Jeroni.
















Tot seguit comencem a trobar les agulles de la zona de Gorros: La Gorra Marinera, la Magdalena Inferior, l’Ullal de la Magdalena, la Magdalena Superior i el Gorro Frigi. Continuem avançant i pel camí de baixada de La Cara del Mico entrem a l’alzinar i anem a buscar la paret de la Gorra Frígia que anirem resseguint fins a peu de via.















L1 40m. 6a.(Ae/A0) 14xapes
El Joan Canals comença ell de primer obrint aquest llarg que es el més difícil de tots, amb una gran elegància aconsegueix superar-lo sense fer cap A0, darrera d’ell el segueixo jo








i la veritat es que menys un parell de passos o vaig fer tot en A0, un cop a la reunió al meu darrera puja el Cinto Romero que fa un parell d’A0, perquè no vol concentrar-se més i així sortir del pas.

L2 30m. IV+ 7xapes
Aquest llarg el segueix de primer el Cinto Romero i el segueix el Joan Canals i jo desmunto els cacharros, encara que les ressenyes li donen un grau de IV+, aquest llarg encara es bastant mantingut encara que molt cantellut.
Des de la R2 tenim unes vistes molt maques del Rave, el Sentinella, El Fusell, La Cara del Mico, etc., ara amb un matí amb un cel ben ras.


L3 30m. III 2xapes
Aquest llarg el faig jo de primer, que encara que es el més senzill, també hem dona l’oportunitat de anar practicant i anar fent funcionar el coco, hi han poques xapes i costen de veure i trobar.











El Cinto Romero hem continua al darrera i l’últim el Joan Canals, fins a la R3


L4 30m.   I 1xapes
Ara li toca el torn de continuar obrint camí en el Joan Canals, mai millor dit, camí, trencat i enredat, el seguim i un cop a la R4 que a muntat, ens adonem que els parabolts estan pintats de groc, per tant no es la nostre, es la via Lo Tio Gos.
mirem més a l’esquerra i veiem per on continua la via i canviem la R4 per una alzina bastant ferma. a pocs metres més a l'esquerra parlem amb un Pare i fill que pujen per la Via Optima.


L5 40m.  V+  A0/IV+10xapes
Aquesta tirada la comença el Cinto Romero, pujant amb molta facilitat i amb la seva gran tècnica a la que també ens te acostumats,
al seu darrera el Joan Canals i m’ha dono que treu totes les cintes, així quan pugi jo no em pugui ajudar i fer A0, el segueixo i m’ho trec en lliure molt be, estic content, a la part final la roca es tomba fins el cim.


Aquí el cim ens i estem una bona estona per recuperar-nos i gaudir d’aquests instants, torno a estar davant la creu on fa molts anys vaig veure a dos escaladors pujats damunt, jo amb aquest referent ja en voltava pel cap fer el mateix i aquest era el dia, poso una cinta li enganxo el Quick-Fix i amunt, quina sensació de por, angoixa, llibertat i vertigen, buffff
Be ja esta fet i no repito, hahaha






Un cop hem fet unes quantes fotos i desat tot el material, ens encarem a la Via Normal equipada pel descens.


Descens:

Anem a buscar la via normal (fites) on hi ha instal·lats uns passamans i cadenes que ens porten cap al coll on a l’esquerra comença la canal entre la Magdalena i el Gorro, que ens mena finalment al camí de sant Jeroni,







aquesta variant últimament s’ha esta evitant bastant perquè a la part final te un pas amb cadenes molt relliscós i perillós per superar al torrent que surt al camí de Sant Jeroni.









Un cop al camí tornem cap a l’estació superior del funicular de Sant Joan i avall, a comprar Mato i fer la cervesseta.
Siauuuuuuuuuuuu

10 comentaris:

Jordi_Brasil ha dit...

hola, la lajarin la reequipe yo con toni mateu hace dos años, y sale subiendo por detras del arbol, a la derecha con amarillos es ala tio gos de guillen y a l aizquierda de amarillo va la ultima parida de guillen que me la ha pisado

Anònim ha dit...

...això de pagar per escalar es obscé,camineu una miqueta i la pasta la doneu a beneficència,i de passada no contribuiu a finançar la màfia...es pornogràfic!

Anònim ha dit...

la Lanjarin te a la drerta la Tio Gos i a l'esquerrra la Optima, les dues del Guillem. al Sr. Brasil, no te han pisado nada, primer perque la Lanjarin no la vas obrir tu i segon perque la Optima, va uns tres metres a l'esquerra, com diu Natura 100, no van veure els parabolts grocs fins que van estar a la reunio.

Anònim ha dit...

xarli , contesta al anonim del blog y digueli si amb ell li regalen les cordes y demes material , encara que a lo millo per no pagar escala amb pilotas y a pel ,jajajaj, ja ho pots fer amb el meu nom , ell no es ningu per clasificar-nos DILE AL COLETILLAS QUE DEJE DE DECIR TONTERIAS, QUE NO BEBA TANTO VINO NEGRO, QUE ALGUN DIA LO ARAN SOPLAR Y PRINGARA

eaa ha dit...

darrerament trobo molt bon ambient en el mon de l'escalada. que està passant? perquè no ens dediquem a escalar i deixem de treure tant el pit. Les vies son les que son, i cadascú escala i fa l'aproximació segons els hi convingui, només faltaria. Xarli i Joan, un altre dia aneu en helicopter fins a peu de via i llavors sortiran més personatges com aquest que diu el que hem de fer.
molt xulo el blog i les descripcions.

Anònim ha dit...

NI TU MISMO TE ACLARAS

DICES ESO; Perquè també es un parany aquesta gent que comença pel facebook, (eso para mi no es un 6ª. ni de conya), i jo sempre explico per l’experiència de cadascú es un 6ª. per tu o per mi

TU MISMO TE CONTRADICES.el meu company no va fer cap A0 en el primer llarg, jo practicament els vaig fer tots i com a minim es un 6a. i si em diuen més també m'ho crec. hahahah
PATETICO

Joan Prunera ha dit...

Hola Josep Mª o Xarli, no se... Encara no ens coneixem, només en el "putofeisbuc" t'escric pel comentari que has deixat al meu blog de la Xemeneia TIM a la Falconera. Al meu parer els blogs son públics i sempre tens el risc que algu no li agradi el que escrius, el que fas i el que penjas, però es aixi i punt. No t'has d'amoïnar. Ara ja se quin es el teu blog i l'aniré seguint tot i que per a mi hi han masses fotografies i molt grans però això va a gustos. I sobre el que diu el Jordi Brasil i toca una mica a nun gran amic meu com es el Guillem Arias, respondre que no li ha trepitjat cap via i com el carateritza a ell (al Jordi Brasil) li ha faltat poc per descriure la ultima via del Guillem com a parida. Crec que no es més parida que las que ha obert ell, però com tott, son gustos i opinions. Res més, que no t'amoïnes per algun comentaris, es un blog públic, no?
Au salut i bones escalades i a veure si un dia en trobem per la "Montse"
ah, veig que tens moderació de comentaris, si no t'agrada algún, no el publiques. Jo particularment no modero el comentaris, que la gent es dixi anar que ja hem tingut molts anys de censura!

Anònim ha dit...

Potser si no permets els comentaris anònims, el meu inclòs, no tindràs tants comentaris agressius provinents de problemes que res tenen a veure amb la teva crònica. Felicitats pel blog!!

Unknown ha dit...

seguint els vostres consells a partir d'avui els comentaris no estaran moderats això si, només ho podran fer els que estiguin registrats.
com estic en contra dels anònims, aquests quedaran fora de joc.
Tothom que digui el que cregui lliurament, però donant la cara, tal com a de ser, no amagar-se per així dir tonteries.

Unknown ha dit...

Xarli, tu segueix sent com ets i no fasis cas de les critiques, i si son anomimes mijor que mijor. Records i fins aviat.