dimecres, 31 d’octubre del 2012

Sector El Piteu

Aquesta tarda de comiat de l'escalada Esportiva entre setmana, hem decidit dedicar-la al Sector El Piteu, fins ara desconegut per nosaltres, si que us he de dir que trobar el sector no es gens difícil i inclús es un bon lloc per tindré en compte a l'estiu, molt fresquet i discret als ulls dels no escaladors.
Aquest sector pren el nom de la serra on es troba enclavat, aquesta franja conte trams de placa interessants i poc definides entre si, per plaques rocoses i herboses.
Aquest sector orientat a l’Est, compta amb 24 vies entre 5b i 6b+, van ser equipades l’any 2000 per Manolo, Miquel (Carrrr) Peri, Joan Casas, Perico i José
Aproximació:
Des de la Carretera C-55 a Monistrol de 

Montserrat, trobarem la cruïlla amb la carretera BP-1121, direcció al Monestir de Montserrat, pugem fins que trobem un revolt molt tancat (popularment el revolt de la paella). en mig del revolt veurem una entrada amb un retol que diu Marganell-Veïnat La Calsina, entrem i en els seus marges aparquem el cotxe.

Al mig del revolt saltant la tanca comença un corriol ben marcat o be des de l’aparcament si caminem uns pocs metres endavant.












Trobarem un caminal a la nostre dreta que si el prenem ens porta cap a enrere i enllaça amb el del revolt, per seguir i trobar la carena i quan el camí s’apropa més al barranc








trobarem un ancoartge amb una corda nuada per ajudar-nos a descendre i seguir verticalment, per unes grapes fins arribar a peu del sector.
















Via Una Polla Sin Magnesió 5c/6a. 15 metres

Ja abundància de vies amb les xapes a prop, encara que el grau pica, he intentat fer de primer i per estar ressenyada com a 5c/6a us he de confessar que apreta i molt, sobre tot els primers passos,  encara que es una excel·lent roca, la a tingut que treure el Joan Canals Colet, que esta molt fort de debò, el meu reconeixement per ell, desprès a pujat de segon el Robert Gonzalo Pons, que s'ha estrenat en el Grup de Natura100 i desprès o he fet jo (Xarli) de primer no he pogut i en Top-Rop el segon intent i be, patint molt però també ho he tret, ja que he procurat no tirar de corda.

Via Gra 5c 15 metres
Desprès hem anat més a la dreta a la Via Gra 5c, que jo i els meus companys pensem que es de més grau que 5c, l'artista Joan Canals Colet a tornat a fer un altre demostració de maestria superant una placa tombada molt fina i tècnica, fins a sota d'un sostret de bon canto que dona pas a una placa final més vertical i d'excel·lent roca i jo desprès de fallar de primer, com l’altra via i com ja he vist els seus moviments, també me l’he tret, però en Top-Rop, però tot i així encara he patit més, que a l’altra via, perquè es placa fina i el coco em balla molt. be ho hem deixat aquí, exhausts i satisfets i a per la birra. hahahahah