dimecres, 31 de desembre del 2014

Escalada Esportiva a Moja

enllaç a les fotos de facebook de la jornada d'Escalada Esportiva a Moja (Penedes)


Situació:
La Font de l'Ametlló és una zona d'escalada esportiva situada al parc natural de la Vall d'Olèrdola. Son vies de 17 metres com a màxim, equipades amb material divers i "descuelgues" a on qualsevol via es pot fer amb només 8 cintes expres i amb una dificultat entre el IVº i el 6c.
Aproximació:
El meu consell es que la primera vegada millor seguiu les indicacions del GPS amb els enllaços que us facilito, però tot i així aquí teniu una breu explicació.

Hem d’arribar a Vilafranca del Penedes, si voleu per AP-7 (sortida Moja) un cop al poble de Moja el travessem i sortim en busca de la Urb. Daltmar, passarem el Restaurant Mas Granell de llarg farem un revolt a l’esquerra i un altre a la dreta molt marcats, aquí aneu a la guait que veureu una pista a l’esquerra la seguim una bona estona fins arribar a una Línia d’Alta Tensió a on ja podem aparcar en qualsevol costat, un cop amb tots els trastos, ens tenim que dirigir cap al sud per un camí marcat amb fites i marques de pintura fins arribar a una barrancada on trobarem uns passamans i cordes fixes que ens faciliten baixar al sector d’esportiva.

coordenades de l’aparcament

coordenades del sector d’escalada
a prop de Olèrdola, Ctra. de Rat Penat a Plana Novella, km 3,5, 08870 Sitges, Barcelona, Barcelona
Resum:
Avui ens hem agrupat uns quants amics accidentalment a corre cuita i desordenadament per al final fe una matinal prou xula, al solet i en màniga curta o sense samarreta, per una roca calcària espectacular on predominen si les trobes les bústies i els bons cassos, tant en placa IV com en sostres 6b/c a on ens hem centrat més avui, una zona d'hivern en la que hi has d'anar aviat per no tindre que agafar tanda, però molt recomanable, jo avui també he sortit bastant ben parat fent de primer, tot i fer una voladeta amb cremada de corda inclosa, per no portar-la be. (aquest cap, hahahah) res, uns companys, unes vietes i unes birretes que t'arreglen el matí de diumenge amb gent molt maca.
hem estat:

Hem estat dedicats més a les vies del Sector Desploms + Pitucris perquè es més espectacular encara que també ne’m fet alguna del Mur i del Central.

21 Cuca Petita V+
22 Salamandra IV+
20 s/n 6b
61 El Petit Princep V
17 Eukalipnos V+
11 Roser 6a.
12 Crisis V+
39 Hores Bruixes 6b
Tots hem pogut escalar forces metres i amb una bona dificultat triada per poder-nos posar a provar i superar-nos, jo he tornat a fer de primer podent continuar perseverant i entossudint en el meu propòsit de fer-me un bon escalador i agrair a tots els companys la seva paciència, sobre tot al Blai, que és el que més em provoca.

Aquí teniu el vídeo de les fotos de la jornada.