dijous, 6 de novembre del 2014

Via Chachi Piruli a l'Elefantet

Via: Chachi Piruli
Zona: Montserrat – Sant Benet-
Agulla/Paret/Cim: L’Elefantet
Dificultat: 6a.+ (MD+)
Dificultat obligada: 6a.
Llargària:20+15+30+15+20+25+45+40=210 metres
Aperturistes: F. Salvadó i L. Jané 1984
Re-equipada: al 2005
Grau d’exposició: Mitjana
Grau de compromís: Mitja
Equipament: parabolts 
Material: 8 cintes exprés
Orientació: Est
Cordada: Alex Gv, Pili SN i Xarli GX
Data: 2 de novembre de 2014.
Imprimir ressenya en PDF
Observacions: Aquesta via m’agradat, encara que te trams de 6a. obligats la roca es menuda i cantelluda, cosa que t’obliga a escalar entre assegurances i a gaudir de valent, llàstima que al travessar canals boscoses li treu el caire de gran paret, però es del tot recomanable i com per tornar-hi.
Aproximació:
Sortim del monestir en direcció Sant Benet. De seguida trobem un replà d’on surt un corriol que ens mena fins al peu de via. 5 minuts des del monestir.

1Llarg IV 20m
l’Alex “el mestre” que ja ha fet aquesta via més d’una vegada comença el primer llarg, aquest puja per unes placa fàcil fins arribar a una reunió tipus esportiva, amb bolts, cadena i moscato.
2 Llarg IV 15m.
Segueix l’Alex flanquejant amb passos fàcils, als pocs metres tenim que deixar la roca fent un pas a una alzina ben protegit i posar-nos den peus a la canal i arribar a la R que muntem en una alzina o com l’Alex d’un parabolt del 10m/m nou i lluent.
3 Llarg 6a+ 30m.
Segueix l’Alex per aquesta placa de presa fina en tendència a la dreta, per mi el llarg amb roca estrella, els passos més delicats estant entre la 3 i 4 xapa, però la qualitat, els cigronets, les regletes fines i cantelludes de la roca et fan oblidar de la verticalitat, fins que va tombant per entrar a la R.
4 Llarg V 15m
Aquest llarg el faig jo de primer i surto flanquejant per roca una mica fina en que cal buscar poder situar-se però provant surt, segueixo cap a la dreta en diagonal amunt fins trobar un llavi de roca vermella, aquí tiro recte amunt fins muntar la R en una alzina, la meva satisfacció és molt gran.
4bis Llarg II 20m.
Aquesta és una tirada de tràmit per travessar el bosquet i en la que només trobarem una xapa innecessària per poder situar-nos sota la placa de continuació.
5 Llarg IV+ 25m.
Aquí segueix l’Alex per una placa inclinada millor del que sembla a primera vista i amb els metres amb bona roca en la que a la part de dalt abans d’arribar a la reunió anem trobant un espit i alguns burins de l’epoca.
6 Llarg 6a 45m.
l’Alex tira de primer com un campió per aquesta placa amb una entrada especial en diedre per xapar la primera i anar a buscar la placa de l’esquerra, que jo diria que desplome un xic, per mi el llarg més difícil i vertical a on cal negocia cada pas entre les xapes, que allunyen i t’obliguen a escalar, fins que va tombant per muntar reunió.
7 Llarg IV+ 40m.
Aquesta última tirada també la faig jo amb uns primers metres expos però fàcil amb roca excel·lent que en serveix per llaçar un bon marlet i anar practicant, fins arribar a un petit muret amb molt bona ganda i amunt sense pensar-ho vaig tirant fins que s’acaba la roca i arribo al pla i munto la reunió en una alzina (me passat la role, hahahah).
Fem foto de grup al cim i anem a buscar el descens.
Descens:
Anem per un corriol evident que trobem a mà esquerra per on trobarem alguna fita, seguim direcció cap al Pla de Santa Anna i baixem per les Escales dels Pobres.