divendres, 23 de maig del 2014

Placa Gunilla al Clot del Boixar- 6a. Tarda d'Escalada Esportiva

Ahir 21.05.14, ens vam trobar per a la 6a. tarda d'escalada esportiva Natura100, al Clot del Boixar a la Placa Gunilla, un sector amb roca excel·lent i bones regletes, forats i toc, només cal buscar i no caure en l'intent,

Hem estat, el Jaume Escorsell, el Ricard Riu, jo el Xarli GX i per primer cop amb nosaltres el company Joan Asín, un bon escalador conegut entre tots nosaltres, per tant contents de haver tingut l’oportunitat d’escalar al seu costat.
Aproximació.:
Des del Bruc agafem en direcció com si anéssim al Gerro o La Desdentegada fins trobar un retol que diu El Castell, seguim ara a la dreta per una pista prou ampla i còmode pel cotxe fins trobar una gran clariana amb altres cotxes aparcats, des d’aquí podem observar una pista de còdols que han transformat el curs del torrent mirant cap a l’Agulla del Tambor, La Desdentegada o El Vermell del Xincarro, anem seguint i el camí es va estrenyint fins tornar-se caminal per on seguim les marques de pintura vermella en els pins fins trobar una basa, aquí continuem a la dreta seguint les fites i trobar-nos davant de l’Agulla de la Mosca, un cop quasi al seu peu podem anar seguint cap a l’esquerra la evident Placa Gunilla.

Placa Gunilla
Vies començant per l’esquerra, encara que nosaltres vam començar més a la dreta.

7- ? La Cresta 4a. 18m. 
Aquesta la vaig fer jo de primer i només us puc dir que depenent de si l’enfileu més a l’esquerra (l’aresta) es 4 i si aneu més per la dreta, per la placa es V, una via sense interès, però ja que hi és amunt per la col·lecció.

8- Incursió Navajo 5b 15m.
Aquesta jo no la vaig fer, però sembla una via per començar a escalfar, almenys tant el Joan com el Riki la van fer molt fàcil.


9- Hunk Papa 6a. 15m.
Aquesta ja s’ha d’apretar una mica més i ja esta en la línia de la placa, mantinguda amb forats i cigrons que li donen caracter de finura en placa.

10- Sra. Gunilla 6a. 14m.
Una altre via de finura en placa on cal escalar ben concentrat per jugar amb la diagonal fins trobar amunt més presa.

11- Sra. María 5+ 12m.
A partir d’aquí les vies son més de forats que de finura, però molt verticals i atlètiques.

12- ? 5+ 11m.
13- ? 5+ 11m.
Aquestes dues vies son molt similars inclús comparteixes alguna ma a l’anar navegant pels trams més mantinguts, en la línia de la 11, nosaltres hem començat escalfant per aquestes dues vies.
En general entre xapes ja bastant aire, son molt mantingudes però amb una excel·lent roca, que en tot moment si busques trobes mans i peus, encara que de vegades costa, sort que son curtes sinó el grau pujaria ràpidament i quedaríem amb els braços destrossats.
El Clot del Boixar esta compost per mini-sectorets molt aïllats de roca molt bona i pau espiritual, però els peus de via no son massa còmodes com altres sectors als que estem més acostumats i no es fàcil anar intercanviant pels sectors.
Tot i així si tenim una mica clar el que volem i podem i sabem escollir, es per gaudir de valent, com nosaltres hem fet avui.
Fins la propera amics, gassssss i amunt.