dilluns, 7 de gener del 2013

Via de l'Esquerra al Gep Llarg

Via: de l’Esquerra IV
Zona: Secció de les Saques a Agulles de Montserrat
Paret/Agulla: Agulla del Gep Llarg
Tipus de Roca: Conglomerat
Dificultat: IV
Dificultat Obligada: IV
Grau d’Exposició: Baixa
Compromís: Baix
Llargària: 60 metres (40+20)
Aperturistes:
Re-equipadors:
Equipament: Parabolts i espits
Material: 8 cintes exprés
Descens: Ràpelar per la mateixa via d’una sola tirada amb cordes de 60m. o una petita desgrimpada de 5 metres per la part oposada i baixar pel torrent del Merlet fins a peu de via.
Data: 02 de gener de 2013.

Avui ens hem ajuntat Joan Canals, Jordi Monterde i Xarli, per anar a escalar i coneixens personalment amb el Jordi, això de ser amics virtuals esta be, però la companyonia i el calor humà, porta més distracció i aporta més aventures.
Com aquest matí feia molt de fred i boira, ens hem entretingut més esmorzant i decidint quina via fèiem o deixem de fer, sens a passat el sant i al final ens hem decidit per la via de l’esquerra al Gep Llarg, una via sense pretencions que ja conec d’haver-la fet un altre vegada, es per anar escalant i xarrant i prenent el sol o si voleu inicia en aquest mon algun colega sense acollonir-lo.

1er. Llarg  IV 40 metres
Be un cop a peu de via, comença el senzill primer llarg, com jo ja l’he fet cedeixo el torn en el Jordi i al Joan i em quedo a l’obaga, assegurant-los pelat de fred i veig com ells descaradament arrambant la roca que escalfa el sol uns pocs metres més amunt, aquest es el llarg més compromès i més fi, una mica relliscós en els primers metres, ara que han muntat la R1 pujo jo de tercer desmuntant la via i recuperant poc a poc una mica d’escalfor per un bon rocam i pedres  de molt bona presa.
2on. Llarg III+ 20 metres
Aquests últims 20 metres son un passeig de grau III+ una via amb un total de 60 metres per aprendran i portar als amics que tinguin intenció d’iniciar-se, sense fer-los passar por.
Aquí el cim ens fem unes fotos entre conyes i bon humor i per aprofitar una mica al matí, encara que podem desgrimpar per la cara oposada en poc més de 5 metres, jo munto el ràpel per la mateixa via amb cordes de 60 metres i amb una sola tirada.
El Joan per això es més rebel i baixa desgrimpant, mol xulo ell.
Un matí prou profitós, en el que, si en fet, a sigut una bona caminada, descobrint raconades noves i mentre, hem arreglat l’economia i el mon, o potser no? hahahha. Siauuuuuuu