dimecres, 18 d’abril del 2012

Agulla del Gep Llarg Via de l'Esquerra IV


MONTSERRAT
Agulla del Gep Llarg
Secció de les Saques
Via de l’Esquerra IV
Via de 60 metres en 2 llargs: (40m. de IV i 20 m. de III+)
Equipament: Parabolts i Espits
Descens: Petita desgrimpada per la part oposada.
Cordada: Francisco, Núria i Xarli
Data: 09 d’abril de 2012

Ens juntem amb la idea de fer una agulla senzilla però disfrutona i quan passem el Pas de la Portella continuem per seguir el primer caminal que ens puja per marques blanques cap a l’esquerra amunt, que es una variant de la Travessa Tècnica d’Agulles, quant passem entre La Boteruda i El Gep Llarg, anem cap a l’esquerra al mig del Torrent dels Marlets i en lloc de començar a enfilar el Gep Llarg ens equivoquem i el Francisco puja fins la primera reunió de la Via d’escalada clàssica de l’Agulla dels Marlets, no ho veu clar perquè les assegurances estant molt lluny, si es que hi son, hahahaha, decideix baixar i anem a l’agulla de més a la dreta i ara si, es l’agulla del Gep Llarg, coses que passen.
Desprès buscant informació sobre les vies de les agulles també m’he adonat de que la nostre intenció era fer l’Aresta Brucs i pel que sembla la que hem fet es la Via de l’esquerra.
La propera vegada ja no ens passara això, ja no anirem tant desprevinguts.
Be un cop a peu de via, comença el senzill primer llarg de 40 metres el Francisco i munta la primera reunió i el seguim de segona la Núria i jo de tercer desmuntant la vía.
A estat un recorregut per un bon rocam i pedres  de molt bona presa, fem unes fotos i seguim pel mateix ordre fins el cim.
Aquests últims 20 metres son un passeig de grau III+ una via amb un total de 60 metres per aprendran i portar als amics que tinguin intenció d’iniciar-se.
Fent aquesta via tornem a agafar fred, perquè ens fa un matí trist, apagat, núvol i gris i un cop al cim també ens cau una mica de plugim finet, que no ens deixa ganes de fer cap altre via més, també podem observar El Montgros i els seus voltants mig cobert per la boira.
Decidim marxar i per la part oposada trobem una desgrimpada d’uns 5 metres molt senzilla que per l’esquerra avall ens retorna al Torrent dels Merlets dins del camí de la Travessa Tècnica d’Agulles amb marques de pintura vermella, més avall passem pel costat de l’agulla de la Portella Petita en la que podem observar que algun graciós a trobat la via massa senzilla i a tret els dos primers parabolts deixant uns metres massa exposats fins el primer boló.
Nosaltres seguim avall desfent el camí fins l’aparcament de Can Maçana i planejant quin serà el nostre proper repte. Siauuuuuuuu