dissabte, 24 d’abril del 2010

Llacs de Meranges

Un dia parlant amb un amic, hem va comentar que tenia ganes de fer una sortida senzilla en família a on la canalla s'ho pugui passar bé i així incitar-los a sortir a la muntanya i pensant li vaig proposar anar als llacs de Meranges, i per començar anem fins el llac de Malniu que des del Refugi és el primer que trobem.


Mostra un mapa més gran


Sortida
Vam agafar el cotxe i el vam carregar amb les motxilles amb queviures i una motxilla nevera per les begudes i tot el necessari per passar-nos un bon dia i ens vam incorporar a la C-55 i desprès per la autopista de montserrat C-16 al Túnel del Cadi  direcció a la Seu d'Urgell i Andorra, per la N-260 cap a Bellver de Cerdanya i passat el poblet de Ger, (entre Ger i All), ja trobarem a la nostre dreta un cartell indicatiu cap a Meranges i Girls.


Meranges
Aquest es un petit poblet de menys de 100 habitants, de la Baixa Cerdanya. provincia de Girona, i té una petita església, la de Sant Serni de Meranges d'estil romànic, algun restaurant de cara al turisme i poca cosa més.
Nosaltres seguim creuant el poble amb el cotxe per la carretera asfaltada fins trobar-nos la pista de terra, continuem per aquí uns 9,5 Km sempre direcció al Refugi de Malniu.


Quan arribem travessem un petit pont que fa d'entrada a l'aparcament i a la zona d'esbarjo i es on ens cobraràn 2€ al dia, que es una taxa Municipal per la utilització de la pista forestal.
El refugi es petit i de pagament, la acampada lliure està prohibida,  està controlada i s'ha de demanar permís i pagar.
També trobem un petit bar-restaurant i lavabos, en època alta i trobarem moltíssima gent, això si esta tot molt net i ben conservat.



Des d'aquí es poden fer moltes sortides al Puigpedrós 2.914m., i a una infinitat de llacs tal com podeu observar en aquest mapa, això si per gent avesada a caminar.
També podeu optar per estar pels voltants del refugi i veure al estany sec, i estar en un plan més de "panxing".
Nosaltres us recomanem ja que em arribat fins aquí com a mínim arribar-vos al llac de Malniu.




Inici de la ruta
El camí comença pel costat dret del refugi, creuant el rierol que baixa del llac, tot seguint unes marques blanques i vermelles del GR-11 que va al refugi de la Feixa i al cap de cinc minuts el deixem i seguim per l'esquerra per un camí molt remarcat sense pèrdua de tant trepitjar-lo, amb marques blanques i grogues i fins el llac de Malniu entre lloses de pedres, pins negres i avets, es molt possible que i trobeu bestia pasturant així com cavalls, al cap d'un quilòmetre aproximadament i una mitja hora passejant arribem al llac de Malniu sense cap més dificultat havent superat un desnivell d'uns 110m.




Llac de Malniu 2.250m.
Llegenda
Conta la tradició que l’estany de Malniu, aquest lloc tan freqüentat a l’estiu, durant els segles XVI i XVII fou l’indret escollit per la major part de les goges (a Cerdanya bruixes) de la comarca a fi de dur-hi a terme les invocacions al diable. Diuen que sortien per les xemeneies i volaven amb l’escombra fins al llac. Per a nosaltres, en canvi, anar-hi representarà un lleu esforç de mitja hora. Passejarem entre boscos de pi negre fins als blocs granítics despresos del Puigpedrós.



En un entorn realment idíl.lic, als voltants de la serra que tanca el Puigpedròs a mà esquerra i el Puig Farinós a la nostra dreta, que convida a passejar i badar una estona o, prendre un bany,  (nosaltres aquest dia no portavam ningú banyador), ja que tot el voltant de la seva riba acull zones de fàcil accés a l'aigua. 
Nosaltres ens col·loquem sobre una llosa plana i montem la paradeta, per menjar al costat de l'aigua amb un bon sol, que prendrem desprès de dinar gandulejant i fent el ronsa, i mentre ens podrem refrescar els peus.


Tornada
A la tarda només resta desfer el camí de pujada fins el refugi, agafar el cotxe, pagar un altre vegada el Túnel del Cadi i cap a casa.




Jo us aconsello a tot aquell que vulgui fer una sortida familiar sense complicacions, que no estigui avesat a fer caminades i gaudir d'un dia de muntanya, fer aquesta sortida i si us plau els que decidiu fer-la desprès feu-me un comentari aviam si us he decepcionat. Siauuuu


2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola! Jo i la meva companya hem decidit anar-hi, som d'Olot i bastant novells en el tema d'excurcions. Per arribar al poble suposo que no hi ha complicacions, però un cop allà no sabem ben bé com trobar el camí ni quin hem de seguir nires. M'agraderia que em poguessis donar una mica d'informació o simplement dir-me que no hi ha masses complicacions per arribar als estanys. Salut i gràcies!

Joan.

Unknown ha dit...

Amb l'esplicació i les indicacions d'aquest article no tens cap possibilitat de perdret, amb Google Maps ves fins a Meranges, que el tens que travessar i seguir per una pista forestal fins arribar a l'aparcament de Malniu. no hi ha perdua, en quan a la caminada tal com comento en el article es molt senzilla per lo maca que es, només quan arribis al primer llac no et quedis alli mateix, vorejel fins trobar un reconet i portat el tanga i el menjar per fer picnic.
Que ho passeu bé