diumenge, 7 de setembre del 2014

Via Intrèpida Sirena a Cala Montgó

Paret/Agulla: Punta Milà
Zona: Cala Montgó
Dificultat: V+ 
Dificultat màxima obligada: V+
Llargària: 20+40+13+20+15+15= 123 metres
Aperturista: Xeve Feliu i Isaac Royo membres de la secció de muntanya del CER de l’Escala.
Data: Agost - Setembre del 2010
Grau d’exposició: Baix
Grau de compromís: Molt Alt (la via no es pot abandonar, un cop hi ets)
Equipament: Equipada amb rings inoxidables (químics) tota la via i les reunions de 3 rings menys l’última que és fa en un arbre, també trobarem 5 ponts de roca.
Material: 8 cintes llargues.
Orientació: Est
1Cordada: Jaume Fabregó, ..... i .....
Data: diumenge 7 de setembre de 2014.
Resum: La ..... la setmana abans la va fer amb l’Albert i va quedar tant meravellada que la va voler repetir amb nosaltres i com no li fem mai cap lleig a res del que proposa la ..... ens i embarquem mai millor dit.
APROXIMACIÓ:
Degut a la particularitat de la seva ubicació, l'aproximació caldrà fer-la per mar. Les opcions passen per deixar el cotxe a Cala Montgó i prendre una zodiak previ aparaulament amb l’Àlexandra 600612958 (Cala Montgó), El trajecte per mar es d'uns 10minuts. 
1er Llarg III+/IV i net per 20 metres
Encara que en la ressenya no detallin l’aproximació des de que desembarques fins la R1, he pensat que també cal detallar aquest tram net d’assegurances, fent una grimpada de 20 metres per sobre l’aigua per guanyar el balcó on es troba la R1, i que esta situat a 1,5 metres per sobre l’aigua i que ja ens encara a la via, tot plegat ja es prou estrany.
2on. Llarg V+ i 6 rings i 2 ponts de roca per 40 metres
Mentre la cordada de la ..... va tirant amunt nosaltres els seguim al darrera, tota la via la treu el Javi que es el que te més nivell de nosaltres tres, comença per un tram com d’escales amb molta bústia però molt vertical que ens encara a un gran diedre ampla on cal posar-hi piles, ara tenim que flanquejar una placa en diagonal a la dreta on jo trobo que es un pas de 6a., jo com a segon al desxapar ja vaig preveure que no podria equilibrar-me i que la tendència de tibar-me la corda en faria saltar, tot previst i fet, a volar i tirar més fàcil recte amunt fins entrar a la R també molt còmode i en una lleixa, aquí ja veus de que anirà la cosa i ja tenim els braços calents.
3er Llarg V+ i 5 rings per 13 metres
Aquest llarg tot i ser molt curtet es bastant acrobàtic tenint que superar trams amb bavaresa desplomada, tot plegat molt heavy.
4t. Llarg V i 3 rings i 1 pont de roca per 20 metres
Aquest llarg transcorre superant desploms i forats que obliguen el traçat a seguir, molt divertida a on ja no tinc piles i també volo, però res important tot controlat, amb una timba que set posen els pels de punta.
5t. Llarg IV+ i 2 rings i 2 ponts de roca per 15 metres
Ara toca superar un esperó amb força ganda però desplomat i una placa a on anem buscant el millor canto per les mans i peus, sempre penjats en desplom i gaudint de l’ambient.
6è. Llarg V+ i 4 rings per 15 metres
Comencem uns primers passos per una placa força inclinada (comparat amb la resta) per encarar un sostre amb un desplom important i ja estic sense gas, no puc, no tinc forces, però entre trampes i enginy també el supero, ara ja fàcil i molta ganda fins l’arbre on esta muntada la R6.
Al cim ja tots junts, esgotats ens adonem de l’escalada bestial que acabem de fer i lo excepcional de tot el conjunt avén completat una aventura única del que ens sentim tots molt satisfets.
DESCENS:
Per la tipologia de la via, no esta pensada per repelar, per tant un cop a dalt de la via i amb el mar a l'esquena, enfront vostre trobareu l'antiga instal·lació d'un canó de la guerra, a l'altre costat d'aquesta instal·lació comença el GR-92 costaner (mar a la dreta) que us durà de baixada a la Cala Montgó. 25 minuts aproximadament.
I un cop a l’inici ens anem a fer un banyet en aquest lloc tant pintoresc, quan encara i penso, encara no m'acabo de creure la via tant maca, bestial, diferent, brutal amb diversitat d'essències i textures, desploms i busties de somni, tot amanit en un entorn salvatge, be tindre que anar paint que ja la tenim a la butxaca.
OBSERVACIONS:
Aquesta via és aconsellable tot l'any a excepció dels dies posteriors a temporals de llevant degut a la humitat de la roca en tot el primer llarg. Tampoc us hi aventureu en dies de mala mar o mar de fons ja que el peu de via és troba tot just 1'5m per sobre de l'aigua i per tant és a l'abast de les onades.