diumenge, 8 de gener del 2012

Via La Torna III i Ràpel Miranda de Sant Joan


El dilluns, 03-10-2011, Guillem Arias va finalitzar i fer aquesta nova via, li va posar “La Torna” per que va ser el colofó de l’estiu.

Aquesta via a estat dissenyada per gaudir-la amb la canalla i els més novells, com a via d’aprenentatge i per adquirir agilitat amb la tècnica dels estris d’escalada i la pràctica de reunions, cordes, nusos i assegurances i tot amb un modest nivell II a III, tot i que es pot repelar nosaltres vam desgrimpar a peu per anar a fer uns ràpels

Aproximació:
Des de l'estació superior del funicular de Sant Joan, pujar a l'ermita de S. Joan,  una vegada passada, agafar el camí que baixa cap el Serrat de La Mònica, marques Blaves, seguir-lo, passem per un collet que separa la Miranda de Sant Joan, de la miranda de Santa Caterina,  comença la baixada, al sortir del bosc i al costat del Bassal dels Corbs, comença la Via : La Torna, 2 xapes marquen la R-0

Via La Torna 94 metres III
L-1
Uns 25 metres de placa, al principi fàcil IIº, desprès es posa més dret IIIº la pedra es bona i cantelluda,  5 xapes, faran que progressem amb seguretat, fins la R-1, còmoda i amb tres xapes, per assegurar-la.
L-2
Uns 19 metres, la sortida de la reunió, cap a l’esquerra, es el pas clau de IVº , els que aneu una mica justos, es pot fer trampa. 4 xapes, sen se problemes per arribar a la R-2, còmoda, de fet si es vol es pot empalmar amb la següent, però
segons amb qui aneu, os serà mes fàcil controlar-lo des de aquí que des de la següent reunió i no tenim presa.
L-3
Uns 18 metres còmodes, de IIIº / IIº , en direcció al extrem esquerra de un jardinet, que passarem en diagonal, tot just un metre o metre i mig, per desprès per terreny fàcil arribar a la R-3, també còmoda i amb una vista mol agradable,  4 xapes ens asseguren, aquet tram, aquí en aquesta reunió encara que estavem a ple sol, l’airet em va posar quasi a tremolar, cosa que em va ocasionar un bon refredat.
L-4
El mes llarg uns 32 metres, iniciem l’escalada recta amunt IIIº, per desprès voreja un petit extraplom, cap a la dreta, per un tram una mica mes fàcil i encarem la superació del mateix ben assegurats, si  passem a la dreta de la xapa farem un IIIº+, si passem per l’esquerra un IVº, a la carta, 7 xapes ens ha assegurat aquest tram final de la via.
Aquí dalt gaudin de les impressionants vistes pleguem les cordes per destrepar fins el camí de Sant Joan, aquí enfilem i travessem per l’ermita de Sant Joan vella i de Sant Onofre, que en el seu altre extrem donant peu a les escales de Jacob, que pugem, un cop al coll de les Magdalenes, seguim i en un petit alzinar penjat a la dreta, arribem a la roca de la Miranda de Sant Joan.
Aquí mateix trobem les anelles per fer el primer ràpel de la Miranda, primer baixa el Joan, desprès la Pili i jo l’últim, ens ajuntem a la R1.
Aquí trobem un passamà amb cable de vida pel que recorrem per tota la terraseta que travessa pràcticament de cap a cap la Miranda, fins trobar les anelles a on el Joan munta l’últim ràpel, ell lliga les dues cordes de 60m., per saltar-nos una altre reunió i fer-lo tot d’una sola tirada, amb la que ja arribarem al camí de Sant Joan.
Mentre ell lliga les cordes la Pili i jo comodament sentats podem observar pel camí cimentat la gent de lluny (tota petitona), que passeja, alguns aliens a nosaltres i altres que ens descobreixen, ens observan.
Un cop al camí que ve del Pla de les Taràntules a l’ermita de Sant Joan(nova), mentre recollim tot el material i ens trèiem els estris, els turistes i visitants locals ens miren, ens parlen i alguns fins i tot ens aplaudeixen impressionats per la gesta que acabem de fer.
Tot plegat a fet d’aquesta senzilla ruta una estimulant sortida, en la que hem completat una soleiada matinal. Siauuuuuuuuuuuuuuu

1 comentari:

JAUME ORS ha dit...

Felicitats per totes aquestes actitivats y ets un privelegiat de disfrutar de Montserrat com ho fas !!! El Blog ... una meravella !!! ... espero poder coincidir algun día amb tu y poder petar la xerrada de tot això que compartim. Gràcies !!!