diumenge, 2 d’agost del 2009

La Llegenda del Pont Vell de Manresa



Una vegada els dimonis es van apoderar de la ciutat de Manresa i es van instal-lar a sota el Pont Vell. Els diables endimoniaven totes les persones que passaven. Els cònsols de Manresa, desesperats, van pensar que demanant les relíquies d'un sant, els diables marxarien. I així ho van fer:

Van demanar les relíquies de sant Valentí als monjos del monestir de Sant Benet de Bages. Tant i tant les van demanar que finalment els les van deixar. Un cop a sota el Pont, les relíquies del sant van espantar els diables, que en van fugir per sempre més.

Els cònsols de Manresa van quedar meravellats quan van veure l'efecte que feien les relíquies deSant Valentí i van decidir que no les tornarien. Però un dia van desaparèixer i mai més no les van toranr a veure. Les relíquies van anar a parar dalt d'un turó enmig d'un esbarzers entre Sant Benet i Sant Fruitós de Bages. Una pastoreta que solia pasturar per allà les va trobar i les va portar a les autoritats eclesiàstiques. En record de la trobada, en aquell lloc s'hi va construir una capella.