divendres, 11 de setembre del 2015

Via Colorin Colorado dels Mallo Colorao a Riglos


Via: Colorín Colorado
Zona: Mallo Colorao - Riglos
Dificultat: 6a.
Dificultat obligada: V
Llargària: 135 metres
Grau d’exposició: Baix
Grau de compromís: Baix
Aperturistes:
Equipament: Via totalment equipada amb parabolts
Material: 10 Cintes exprés
Cordada: ..... i Josep M. GX
Data: 11.09.2015


enllaç a l’album de fotos del facebook


Observacions:
Aquí us deixo amb les fotos de aquesta via que vam fer a Riglos entre d'altres coses, disfrutona amb el polsim del taladro i en un pany de paret que es van trepitjant les vies sense cap necessitat amb assegurances a un pam i mig una de l'altre i que no saps gaire be quina estàs fent provocant un caos, be el cas es que la roca molt bona i l'escalda estupenda.
Crec que les xapes daurades que posa la guia son les platejades lluents que hem trobat, no se ben be.

Aproximació:

Aparquem davant el centre que cuida les aus en aquesta zona i agafem un caminal molt marcat en direcció al Mallo Colorao i el camí es evident fins arribar a toca la roca que anem reseguint de dreta a esquerra i ja podem anar observant els parabolts de les diverses vies, totes per un estil.


1 Llarg 6a.
Li toca començar a la ..... tal com anem respectant els torns o potser no tant, la jefa mana i comença a tibar amunt per una roca pur estil Riglos amb bons agafadors en el seu 5e. grau fins arribar a la típica panxeta de 6a., que només cal anar buscant els millors bolos per fer un petit cop de gas i fins la reunió


2 Llarg 5 Sup.
Ara em toca el torn i tiro cap a munt sense més preocupacions la diferencia es que ja vaig trobant parabolts negres en lloc dels lluents platejats i entro en un festival de xapes variades a on et confonen fins no saber quina via estàs fent i anar escollint les assegurances fins arribar a una reunió, evidentment d’una altre via en aquest cas conjunta.


3 LLarg 5 Sup
Ara segueix la ..... a on va tirant metres i superant panxetes entre trams força verticals i sense adonar-se es salta la reunió per dubtar quina es de totes elles, resultant que tinc que sortir al seu darrera a l’ensamble uns 12 metres fins que noto que fa la reunió.
Be a estat tot una aventura acabar aquesta via per tanta confusió, una llàstima per desmereix i desllueix una paret amb una roca excel.lent que fa gaudir de valent.


Descens:


Ara segueixo acabant de pujar al cim i camino uns metres fins trobar una gran sabina amb uns cables d’acer amb una anella gran per poder muntar el ràpel que fem d’uns 35 metres per seguir ja per un caminal que ens porta al camí de pujada, que desfem fins al centre d’aus i al aparcament a on tenim el cotxe.


Tot plegat sens a fet quasi de nit i podem respirar i viure el capvespre entre una gran diversitat de tons de llum i colors que fan treure els colors a aquestes parets, una meravella.