dissabte, 24 de gener del 2015

Via dels Indignats a La Codolosa






Via: dels Indignats

Zona: La Salut (Collbató)Montserrat

Agulla/Paret: La Codolsa

Tipus de Roca: Conglomerat

Dificultat: V+ (D)

Dificultat obligada: V

Exposició: Baixa

Compromís: Baix

Llargària: 80 metres (30+25+25)

Aperturistes: Joan Asin, A. Gómez, J. Galban i J. Baraldes al maig 2011

Equipament: via equipada amb parabolts, reunions repelables.

Material: 6 cintes exprés.

Orientació: Sud

1Cordada: Rafael Mejias, Paco Xc i Gemma Pujadó

2Cordada: ....., ..... i Xarli Natura100

Data: 24.01.2015




Enllaç a l’album amb les fotos del facebook



Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

Una altre bona opció es pujar pel Pujol en direcció a la drecera del Graus fins trobar a la dreta el desviament cap a la Cova de La Codolosa quasi a l’inici d’aquest sector, també uns 10’ o menys.




Veure l’aproximació amb Google-Maps




Desprès de fer la Via Alimera i una altre a on no sabíem a on ens possavem que a resultat ser d’un sol llarg, amb roca bonissima ens decidim plegar, ja son les 13 i algú, però els companys de l’altre cordada desprès de fer la Via l’Avi Trepador, començaven a fer la Via dels Indignats i els seguim darrera seu.

L1 IV+ 30 m. 4 parabolts

La via està situada entre la Via Joans's i La Rampa (noms escrits a la roca). Aquesta primera tirada la faig jo de primer, supera uns ressalts que fan l’escalada discontinua i bastant bruta fins enfilar una placa tombada més grata i que ens mena a la primera reunió a on encara coincideixo amb la Gemma i el Paco.

L2(V+) 25 m. 4 parabolts

Aquesta tirada la fa la Karma i veig com supera la sortida on trobem el tram més bonic de la via, al tenir que superar un petit mur amb bons forats i molt ben protegit per dos expansions. Un cop superat el pas la paret perd empenta i haurem d’endinsar-nos per la vegetació fins la reunió.


L3 V+ 25 metres 6 parabolts

Aquí l’Abril es decideix a estrenar-se de primera i amb uns consells ràpids de la seva Mare tiba amunt, tranquil·la supera els dos primers passos de V+ no obligats per seguir cap a munt en IV+/IV molt maco i la seguim al seu darrera, un cop al cim i entre mig de les felicitacions i ara ja tots 6 plegats muntem ràpels i avall
Descens:

Ràpelem amb doble corda de 60 metres per la mateixa via fins a la R1 i d’aquí fins a terra


i a dinar tots plegats al Bar Muntanya de Collbató, un dia rodó i a gust escalant amb l’escalforeta del sol al mes de gener.