diumenge, 9 de febrer de 2014

Caminada Circular pel Camí del Tubo

Caminada: Circular pel Camí del Tubo

Distancia: 8,080 Km.

Horaris: 2 hores a pas molt lleuger, 3 hores  i mitja a 4 a pas tranki, familiar, parant i fent fotos.
Desnivell màxim acumulat: 380 m.
Desnivell mínim acumulat: 105 m.
Dificultat: Moderada
Integrants: Marga Flores, Mercè Guitart, Xarli, Mel i Britzz
Data: 09.02.14
Informació addicional: Cal portar tot lo personal e imprescindible depenent del mes de l’any en que la fem, menjar, beguda i tot el mínim necessari per una caminada tranquil·la i fàcil per poder fer en família.
Només trobarem a la part final la Font de l’Esquerra.

Aparcament:
Comencem des de l’aparcament de l’Alvèrnia situat al llarg de la Carretera C-55 d’Abrera a Manresa, amb accessos tant d’entrada com de sortida en totes les direccions, aquest lloc ja s’ha fet un dels habituals per trobar-se i pujar per la espectacular cara nord de la serralada.

Inici:
Comencem la caminada en direcció al pont i passem per una placeta amb un plataner monumental davant del qual comença el passeig de la Canaleta, pel que pugem, podent observar restes antigues dels orígens del poble, fins arribar a la Font Gran, podem veure a la nostre dreta l’Ajuntament, travessem la plaça en diagonal cap a la nostre esquerra fins trobar el carrer de la Font, (prop de la Font Gran), que amb una bona pujada passem la font a la nostre esquerra dissimulada e integrada amb les cases fins arribar a la Carretera BP-1121, (que puja des de Monistrol fins a Montserrat o Manresa), la travessem amb tendència a la dreta, primer trobem l’entrada a l’aparcament de la Bestorre i desprès la pista encimentada en principi, que ens enfila fins la Bestorre, trobarem un caminal desprès de travessar tot el mur de pedres que gira a l’esquerra per portar-nos als peus del monument.
Des d’aquí podrem gaudir de la visió de tot el poble amb una distancia mitja que ens permet observar amb força precisió el detall.
Ara desfem el caminal fins la cruïlla del mur i enfilem per l’esquerra caminal amunt, zigzaguejant fins trobar-nos amb la pista ampla.
o popularment també dit de les Aigües (GR5/96), aquí la pista ja va més planera i sense adonar-nos trobarem a mà dreta el Camí dels ¾, (que és el més habitual pels qui volen pujar al Monestir), nosaltres seguim pel GR-5 a on algun petit tram la pujada ens fa bufar una mica més, podem anar observant aquesta cara nord que sembla inexpugnable si no coneixem aquetss entorns i les canals que ens obren pas, al que sembla impossible.
Camí del Tubo
Sense adonar-nos arribarem a un pal indicador que posa Camí del Tubo pel que davallarem mirant be on posem els peus i amb tranquil·litat perquè te algun pas rocós distret, però sense masses complicacions per on anirem baixant (es pot fer sencer amb les mans a la butxaca), durant el recorregut podrem observar la Colònia Gomis amb la seva església, de la Maré de Deu del Roser i poc a poc també veurem, l’Aeri de Montserrat, ja mirant al Baix Llobregat des del Bages.
En alguns trams anirem travessant els tubs que donen nom aquest camí i que subministre aigua del riu fins l’estació de tractament d’aigües (a mig camí), abans de pujar els trams d’escales fins al Monestir i la Font del Portal.

El camí sens posa més planer un cop a la part més baixa i arribem pel costat d’una casa, a la C-55 que tenim que travessar i anar a trobar un pas entre les tanques protectores.
Ara ja protegit i per dins les tanques només cal seguir per la dreta, endavant, fins trobar el pont que dona pas a l’estació inferior de l’Aeri de Montserrat, es un bon lloc per treure unes fotos fantàstiques del seu costat del Baix Llobregat, i entrem pel seu aparcament.
Camí Fluvial del Riu Llobregat
Un cop arribem a l’aparcament mirem a la nostre esquerra i veurem un indicador que ens assenyala el viarany que, en uns 50 metres ens baixa a trobar el Camí Fluvial del Riu Llobregat, que en direcció a la nostre dreta ens encarara en la bona direcció.
Font de l’Esquerra
En uns centenars de metres trobarem a la nostre dreta la Font de l’Esquerrà, única font de tot el recorregut, ara ja només cal seguir la pista ampla, fent metres i també apropar-nos al riu pels diferents corredors i anar fent fins arribar a les afores del poble.

Monistrol
a on un indicador ens encara a una forta pujada encimentada que ens deixa al Carrer Pla, que tenim que seguir fins trobar a l’altre extrem, el Pont que creuem, a l’altre extrem, trobem un pas peatonal que fem servir i que ja ens deixa al costat del Parc de l’Alvèrnia punt de l’inici i final de aquesta circular.

Espero que us agradi tant com a mi i fins la propera, siauuuuuu

Aquí teniu el vídeo de totes les fotos de la sortida.Aquí teniu l'enllaç al track de la caminada en el Wikiloc