diumenge, 2 de febrer del 2014

Caminada Circular a Cal Pinsa


Caminada: Circular a Cal Pinsa
Distancia: 15,500 Km.
Horaris: 4,30 amb descansos inclosos.
Desnivell màxim acumulat: 427 m.
Desnivell mínim acumulat: 154 m.
Dificultat: Fàcil
Integrants: Marga Flores, Mercè Guitart, Xarli, Mel i Britzz
Data: 02.02.14

Informació addicional: Cal portar tot lo personal e imprescindible depenent del mes de l’any en que la fem, menjar, beguda i tot el mínim necessari per una caminada tranquil·la i fàcil per poder fer en família.



Avui hem decidit fer un camí que ens agrada molt i es molt còmoda de caminar, ens preparem i sortim des del cremallera on podeu aparcar el cotxe gratuïtament i pel costat de les taquilles del cremallera, trobareu una rampa que ens puja a la part del darrere per on hem entrat amb el cotxe a l'aparcament.



Km. 0 més a la dreta un camí senyalitzat cap al cementiri del poble, en un principi asfaltat.



400 metres, passarem per l'esquerra del cementiri i continuarem pel PR-C19, rectes per una pista forestal ara ja de moment més planera, vorejant uns horts encaixats al torrent de Les Escometes, fins arribar a un trencall on podem optar per baixar a la Font del Baldiri.

670 metres, la font es un brollador que treu aigua per entre les pedres i l'aboca al torrent, al seu voltant trobem un pont de fusta, una placeta per fer panxing i uns plataners.

Nosaltres en aquest cas seguim per la pista amunt passem en ple revolt tancat cap a la dreta per un tancat d’una nova propietat i fem una pujadeta, quan la pista torna plana arribem a un nou trencall que si baixem podem veure dins el torrent la Bassa de l’Ullal

960m. i baixant per unes grapes al mig del torrent i davant de l’ullal podem arribar amb una decena de metres a la Font de l’Esclaterada, tram curt una mica esbardizat.

Nosaltres seguim la pista forestal rectes amunt amb un suau desnivell que de tant en tant fa algun repunt,

1,560m. al primer que podem observar ara a la nostre esquerra es una porta de ferro que tanca al pas a la propietat del Joan Picanyol, seguim i en pocs metres creuem el torrent per canviar ara de vessant i també guanyem desnivell, 
1,820. Trobem ven remarcat una drecera que en 220 m., puja directament al Mas del Piteu, vigileu perquè aquí us vindran a saludar els gossos del cabrero que ocupa últimament aquesta propietat i que estan vigilant la finca i son els que se’n cuiden del remat, a mi no m’han fet mai res, però no hi ha cap tancat, de pas podeu gaudir d’observar una Mastin preciosa i gran. Pocs metres mes amunt a l’esquerra senyalitzat amb una fita trobem una drecera que porta a l’Avenc de la Dona Morta, desprès a la zona d’escalada esportiva del Piteu i surt a la cruïlla amb el revolt de la paella de Montserrat.

Nosaltres ara encarem sempre per la pista ampla una recta en baixada constant fins arribar a una altre cruïlla, a la dreta va a les cases que es troben al Torrent del Tortuguer anomenat el Solei del Barraquer, nosaltres continuem a l’esquerra.

2,410 Km.Ara trobem la cruïlla del caminal que baixa a la Font del Piteu que si no teniu presa esta molt be, amb una taula i un parell de bancs de fusta per fer una menjada o descansar al costat de la font i davant del torrent.

2,800 Km. Continuem amunt ara en suau pujada fins trobar-nos a mà esquerra amb la Font de l’Avenc de la Dona Morta, a on la Mel es refresca de valent tot i el fred, mentre la Brizz se la mira, volen dir esta ben pirada, bufffff. hahahahah.
Continuem i trobem a mà dreta el camí de les 9 Fonts que es per on tornarem aixi que travessem el torrent i ara si enfilem ja en serio el tram de pujada amb més desnivell de tot el recorregut fins arribar al Veïnat de La Calsina ja amb el terra asfaltat.
3,660 Km. Ara seguim caminant un kilometre travessant el veïnat, durant el recorregut podem observar al Mas de La Calsina cavalls, diverses edificacions de estil divers i una imatge ja de Montserrat impressionant. 

4,660 A partir d’aquesta cruïlla seguim caminant per la carretera BV-1122.
5,320 Km. Aquí abandoment la carretera per seguir un altre vegada per la pista que va a les masies del voltant, es un bon lloc per descansar i continuar fins trobar-nos amb el Mas Marlius.

6,420 Km. Una finca restaurada molt maca, amb jardins molt cuidats i encerclada per una tanca, amb un parell de huskys preciosos que vigilen la propietat.
7,300 Km. Ara continuem travessant uns boscos de pinedes espectaculars fins a Cal Pinsa, i que no ens deixaran practica ment ja en tot el camí.
Continuem sempre pels camins que surten a la nostre dreta.
8,400 Km. Continuem encisats per la pista entre mig del pins fins arribar a una pedrera calcaria, a on també podem aprofitar per si ho necessiteu per descansar i beure, ja no trobarem res fins arribar una altre vegada a la Font de l’Avenc de la Dona Morta.
14,300 Un cop hem caminat pel llarg i planer recorregut del torrent del Tortuguer i hem pogut localitzar els millors llocs per treure una fotografia de tota la muntanya de Montserrat sencera,
des de la Roca Foradada fins La Roca del Corb mirant el Baix Llobregat, tornem a estar a la Font de l’Avenc de la Dona Morta i només resta desfer el camí fins l’inici. 15,500 Km.
Si al pujar haveu passat alguna font de llarg i a la tornada veieu que us dona temps de mirar-la, podeu aprofiteu per acabar de contemplar la bellesa dels racons d’aquest entorn, tant a prop de Montserrat i tant desconegut.