dimecres, 24 d’abril de 2013

Via Alimera a La Codolosa

Zona: La Codolsa-Montserrat
Tipus de Roca: Conglomerat
Dificultat:V (BD+)
Dificultat obligada: IV
Exposició: Baixa
Compromís: Baix
Llargària: 105 metres (40+40+25)
Aperturistes: J. Santana i M. Martín
Data: 2002
Equipament: via equipada amb parabolts.
Material: 6 cintes exprés.
Orientació: Sud
Data: 24.04.2013
Observacions: Pel meu gust les xapes estan massa separades i vigileu si empalmeu dos llargs al ràpel no us passi com a nosaltres que a dalt de tot, hi ha una pedra a la sortida del replà boscos i es a on se’ns van enganxar les cordes.(observeu i veureu que es pot endevinar).
Aproximació:

Anant amb el cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “La Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre. Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa a peu de via en uns 10 minuts.


Veure l’aproximació amb Google-Maps

Avui hem quedat al fo
rn per decidir que anem a escalar i al final ens hem decidit per la via de les cabres, al que passa que ja a casa ens hem adonat que hem fet la via Alimera.
L1 40 metres V
Aquesta via es troba entre les Via Reincidents i Via de les Cabres , la via comença superant uns curts blocs, la obre l’Enric i jo l’asseguro,  veiem la primera xapa a uns 5 o 6 metres. Ens hi enfilem i de seguida entrem a una placa vertical, que es a on esta el V a superar, es el tram més finet i compromès. Un cop superada la part més vertical seguim fins arribar a un petit replà que empalmem amb una altra placa de IV, on trobem la reunió. Aquesta és força còmoda.L2 40 metres V
Jo encara amb el record de la caiguda que vaig patir a la Via L'Avi Trepador, veig les assegurances massa lluny, i no en veig en cor de fer el pas i l’Enric continua obrint de primer.
Es força vertical i sostingut, més espectacular des de baix que difícil, amb força forats i bon canto, que ho veus un cop i estàs posat, una placa de començament molt maca i pot-ser per mi la més maca i adherent, arribem a un replà i ara continuem per una fissura fins la reunió.


L3 25 metres IV
Aquest tercer llarg l’obro jo ni que sigui per vergonya, molt fàcil però compte no us deixeu enganyar, molt trencat i teniu que anar atenyent cada pedra que us agafeu i trepitgeu, sobre tot si teniu al company a sota, cada cop es va tombant més fins arribar a la R3 a peu dret.

Descens:

Fem el nus doble pescador per junta les dues cordes de diferents mides de 60 metres i avall amb molt de compte perquè volem fer el ràpel ajunta’n dos llargs i fins la R1, quan ens trobem tots dos a la R1 al recuperar les cordes tibant de la blava i a punt de perdre de la ma la groga, queden clavades i no baixen, i ara que fem, li dic a l’Enric que la te més a ma ,que pugi un metre i mig i torni a baixar la groga per no perdre de moment cap de les dues i decideixo pujar jo amb el shunt, aviam que passa, pujo practicament totes dues tirades i en arribar a dalt al replà en una roca fissurada enganxada a terra a la meva dreta, es on estava el nus travat, desclavo les cordes i per no tornar a caure en el mateix parany, vaig i repelo fins la R2, d’aquí a la R1 i ja amb l’Enric a terra que se'ns fa de nit.

Arribem a l’aparcament de la Salut a on hem deixat el cotxe de l’Enric son les 21:15 només obrir el maleter del cotxe, veig que se’ns acosta el 4x4 del Policia Local i penso i ara que passa, dons ens comenta que ens estava esperant perquè tenia que tenca l’accés a l’Àrea d’Esbarjo de la Salut, de 21:00 hores fins les 6:00 que el tornen a obrir.
Avui ja sense temps de fer una birra i uns riures l’Enric en porta a l’aparcament de davant del Forn-Bar de Collbató a buscar al meu cotxe i donem per acabada la nostre aventura-escalada d’avui, que deu ni do. hahahaha
Siauuuuuuuuuuuuuu