dissabte, 23 de març de 2013

Vies Full Equip i L'Avi Trepador a La Codolosa

Zona: La Codolsa-Montserrat
Tipus de Roca: Conglomerat
Dificultat: 6a (MD)
Dificultat obligada: V
Exposició: Baixa
Compromís: Baix
Llargària: 65 metres (35+30)
Aperturistes: A. Crusat i A. Orgué (juny 2007)
Equipament: via equipada amb parabolts.
Material: 13 cintes exprés.
Orientació: Sud
Cordada: Cinto Romero i  Xarli
Data: 23.03.2013

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.
Encara que nosaltres hem anat pujant des del Pujol en direcció a la drecera del Graus fins trobar a la dreta el desviament cap a la Cova de La Codolosa quasi a l’inici d’aquest sector, també uns 10’ o menys.


Avui el nostre amic Joan Canals a conseqüència d’un refredat a quedat fora de combat i ens hem quedat nosaltres dos sols, el Cinto Romero i jo.

Per passar al matí tocant roca hem decidit anar a La Codolosa per acabar d’explorar la varietat de vies que estan naixent com bolets en aquest sector, quasi totes de caracteristiques molt similars, amb els punt clau a la mateixa alçada, però prou interessants per la seva proximitat i més quan no vols fer esportiva i tampoc vols vies amb massa compromís.
L1 IV 35 metres

Aquesta via es troba entre La Campions i La Tribu, a l’inici de la via hi ha una anella metàl·lica que ens serveix de referència i unes lletres pintades a peu de via que posen FE. En aquest primer llarg començo jo, hi vaig superant una sèrie de ressalts, tots ells molt ben assegurats i de dificultat molt assequible. Arribo a la reunió, molt còmoda, que es troba uns metres a l’esquerra d’una mena de triangle de pedra força característic, asseguro al company i amunt tots dos.

L2 6a 3
0 metres

Aquest segon llarg el segueix el Cinto, jo el veig una mica massa complicat i no vull fer-lo en A0. Veig que supera una mica de desplomat, però amb bona pressa, són dos passos de 6a. A partir de la segona xapa, la paret pren una agradable verticalitat, que juntament amb la qualitat de la roca fan d’aquest tram tot un plaer. Després la placa s’ajeu lleugerament fins deixar-nos davant una nova placa, que fa una mica de bombo. Es tracta de superar la panxeta amb una mica de col·locació i anant a buscar uns bons forats a l’esquerra de la primera xapa. Un cop passat aquest tram, de nou escalada de plau fins la segona reunió


A sigut una via sobre tot la sortida de la reunió i alguns petits passos bastant intensos, que dona interès per repetir-la.

Descens:

Nosaltres com avui anem amb corda simple de 70 metres 10m/m, baixem en dos ràpels. amb doble corda de 60 metres i 8;6 es pot fer amb un sol ràpel.

Quina casualitat que ens tornem a trobar amb el David Gomez, per segona setmana consecutiva, i el seu company Jordi Cuerva, encara que ells estavan fent La Tribu.

Zona: La Codolsa-Montserrat
Tipus de Roca: Conglomerat
Dificultat: V (D)
Dificultat obligada: V
Exposició: Baixa
Compromís: Baix
Llargària: 85 metres (30+25+30)
Aperturistes: J. Santana en solitari (2002)
Equipament: via equipada amb parabolts.
Material: 10 cintes exprés.
Orientació: Sud
Cordada: Cinto Romero i  Xarli
Data: 23.03.2013
Observacions: per la aproximació mireu el detall de la Via Full Equip.

Desprès de fer la via Full Equip com que encara es dora, decidim fer l’Avi Trepador que es troba entre El Último Mohicano i La Iona, encara que jo almenys ja tinc els peus molt adolorits avui.
L1 IV+ 30 metres
Començo jo el primer llarg enfilant-me per una serie de blocs de pur tràmit i ressalts fins assolir una primera placa amb una mica d’interes. Un cop superada arribem a un petit replà. Des d’aquest ataquem una segona placa més vertical que ens porta fins a la primera reunió.


L2 V 25 metres
Aquest llarg se’l treu el Cinto, surt de la reunió per la dreta i comença a escalar per la placa, que es va posant vertical, però sempre amb bona presa. Seguim per la placa amb lleugera tendència a l’esquerra per després tornar una mica a la dreta i entrar a un replà on es troba la segona reunió. Aquest llarg és especialment “wappo i fa molt atractiva aquesta via”.
L3 V 30 metres
Aquest últim llarg el començo jo sortint de la reunió per la dreta, fent un pas en un petit diedre que ens porta cap a una altra placa i poso un friend perquè si caus picas a terra. Escalo la placa en lleugera tendència a la esquerra fins situar-me sobre la reunió. A partir d’aquest punt la placa es posa totalment vertical. Començo a superar un petit ressalt i quan vaig a xapar per sortir-me’n forço i caig estrepitosament i cap per vall.
Quedo completament commocionat i quan obro els ulls veig llumetes, ràpidament em sobreposo i reacciono, veig un regalim de sang i busco que me fet i es un trau al colze dret que no veia perquè me'l tapava la màniga del jersey que no s’ha trencat.

Sort que el Cinto a reaccionat magnificament be i m’ha recuperat tota la corda que a pogut, em despenjo fins la R2 i puja el Cinto a recuperar el material, preparo els ràpels i baixem en dos ràpels tant de pressa com podem, un cop a terra i ja més seré anem al Bar Muntanya a dinar i cap a casa a curar-me, a sigut la meva primera caiguda important, però he tingut un bon company, un casc i molta sort.
Fins la propera siauuuuuuuuuu.