dimecres, 31 de març del 2010

Bonsai-Arç Blanc o Espinalb






















Avui us vull fer partícips d'una trobada molt interessant i de la recuperació d'un Arç Blanc, Crataegus Monogyna, segur que sinó us ve a la memòria de quin arbre es tracta, potser si penseu en aquelles travesses per torrentades i que de cop us agafeu a un arbret i se us clava  la mà a una espina gran, gruixuda i poderosa, ara ja us ve al cap.







És un arbust típic de Catalunya i a la mediterrània, que conviu amb esbarzers i alzinars en torrentades ombrívoles i humides.

Es arbustiu, caducifoli i bastant longeva pot arribar a assolir 6 metres d'alçada amb una capçada força irregular i molt espinosa.








Te les fulles coriàcies  i lobulades, les flors són blanques i petitones, agrupades amb corimbes.El fruit és una drupa carnosa, vermella i esfèrica.

Les arrels poden arribar a ser bastant profundes per fer arribar els nutrients a l'arbre.




Floreix al Maig i el fruit el podem veure des del Setembre, fins el Novembre.

És capaç de viure amb poca aigua i bastant sol.

La seva multiplicació es per llavors i sobretot per trasplantament, que és al nostre cas d'avui o en el món del bonsai aquest arbre es un yamadori (Arbres silvestres que es recullen del camp obert i s'utilitzen per a la seva formació com a bonsais).

Avui le recuperat d' una torrentada i l'he portat al meu pati, ja l'havia podat feia dos o tres setmanes abans "in situ", i com podeu observar l'arrelament m'ha portat una bona feinada.
Desprès l'he col·locat en una torreta d'entrenament i l'he posicionat i tapat amb una barreja de terres per estimular el creixement d'arrels fibroses.
De moment no el vull estressar més, i la propera temporada o la següent veurem si podem fer algun pas més. siauuuuuuuuuuuuuuuuu.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

quan esta florit hi ha qui l'anomena pa i peix,suposso per la forma dels corimbes que semblan panets i de les espines.

Felipe ha dit...

A veure si et decideixes a actualitzar els arbres... que volem veure'ls. Ja saps que tens aficionats a prop que poden compartir el mon del bonsai.
Salut!!

Felipe ha dit...

Ens agradaria que actualitzis els arbres. Ja saps que tens aficionats a prop que poden compartir el mon del bonsai.
Salut!!