dilluns, 27 de maig del 2013

2a. Tarda d'Escalada Esportiva a Collbató 2013

Aquest 22 de maig de 2013 fem la segona quedada de la tarda dels dimecres, per anar a escalar esportiva a Collbató.
I hem participat uns quants vells amics i altres de bastant nous
Xarli (jo)
els nous amics que ja seguia des de feia temps pel facebook però que encarà no coneixia en persona.
Anna M. (La Castellera del Tirallongues de Manresa)
i las no tant noves



















Ressenya de l'Eloy Martinez

Vam quedar en trobar-nos al Sector Pell Roja, encarà que com som una colla molt oberta i cadascú fa el que més li convé (només faltaria), l’Enric, la Rosa i l’Eloy ja estavan a la zona foten-li canya a les vies de més grau.
us detallo les vies segons la guia del kpujo,
Número 5 Seminoles 6a. Placa de l’Indi
Número 6 Qui no plora no mama 5b
Número 7 Pipa de la Pau 5b
L’Eloy se les va suar de valent i l’Enric i la Rosa, van saber treure profit a l’ocasió.
Jo començo a muntar la via més senzilla,
Número 1 El Cigronet 4b al Totxo Tranquil
perquè la Marga i la Patri vagin agafant confiança i trànquil·litat amb el grau, aquesta via només te un pas seguit de la primera expansió i un altre pas a l’última expansió. Per tant encara que el grau es molt amable per escalfar esta molt be.


Foto-Collage
La Patri pateix bastant però se'n surt molt be, quí a dit fàcil,
les primeres vegades que un escala tot es superació i adrenalina.
La Marga al primer pas se’n cigala i no se’n surt, per ella es massa complicat, no passa res ja farem alguna que altre coseta, el cas es no decaure, ni rendir-se.
Foto-muntatge amb Adobe Photoshop
Mentres arribant el Ricard i l’Anna i veig que es posen amb la via:
Número 10 L’Esperó de la Martina 5c al Totxo de la neta, una via molt recomanable.  

Llavors decideixo anar al Sector a l’Esquerra del Pinotxo am l’Enric perquè m’ha asseguri i muntar la via:
Foto-muntatge amb Adobe Photoshop
Número 1 Farigola 4b, una via senzilla. amb el seu primer terç de la via inclinat i cantellut, però el que menys m’ha agradat es la seva discontinuitat en general, resultant bastant perillosa en cas de caiguda, sobre tot en el seu últim tram, que es el més dret.


Aquí la Patri també triomfa i com se’ns fa tard ja ho deixem estar i les birres també i anem a sopar directament.
Siauuuuuuuuuu

Aquí teniu el vídeo de les fotos de l'escalada d'aquesta jornada

diumenge, 19 de maig del 2013

Serra del Verd


Cim: Cap del Verd 2.282 metres.
Lloc: Serra del Verd - Gósol - Lleida
Distancia: 13,82 Km.
Desnivell Acumulat: 674 metres
Dificultat: Fàcil
Data: 11.05.2013
Integrants:
Rosa Barrachina
Vicenç Hernández

Aquest dissabte he quedat amb uns vells amics, a sigut una retrobada molt emocionant, perquè des de que últimament només tinc temps per escalar els tenia una mica oblidats, encara que sempre presents al meu cap.
Ens reagrupem a la gasolinera Repsol de la C-55 de desprès del Túnel de Bogonya entre  Monistrol-Manresa.
A mi per això em recull primer el meu entranyable amic Roger Matas i en 10 minuts anem arribant tots al punt de trobada.
El Rogeli Casqueiro i la Roser Freixes, que també feia molt de temps que no ens veiem i que l’última vegada parlant com no, d’escalada el Rogeli, em va dir que ell hem donaria el seu shunt i amb va fer molta il·lusió quan vaig veure que se’n va recordar i que m’ha l’ha donat.
També el Josep Sabater, la Meritxell Alsina, el Josep Feliu , entre els més coneguts per mi i com no sempre fent nous amics i bons caminadors enamorats dels paisatges i de la muntanya.

Un cop vam arribar a Gósol vam anar al Bar de la Plaça per esmorzar plegats i última les presentacions, aquí se’ns ajunta l’Alfred Simó i ja hi som tots. 12+1.
Agafem els cotxes per dirigir-nos per una pista una mica delicada seguin els rètols cap a la Serra del Verd, però que si anem en compte i amb el permís de les properes tormentes, es pot seguir amb molt de tacte i prudència, passem de llarg l’ermita de Santa Margarida i pocs metres abans de trobar les fites del GR que va travessant la pista, que es la seva part més ampla aparquem els cotxes.
(Durant el recorregut hem passat per un revolt a on a la seva dreta i més ampla hi havia un banc i un xic mirador, crec que es un altre bon lloc per aparcar el cotxe i seguir a peu pel GR,  passant per l’ermita, i amunt.)
Nosaltres agafem aquest tram de GR amunt i al tornar a travessar la pista decidim seguir per ella, perquè continuava molt més suau i així alleugerir el traçat de la caminada, en poca estona de pujada moderada arribem al Coll de Mola.
Ara seguim per la còmoda i ampla pista fins el Portell de l’Ós on el paisatge es torna més abrupte i colossal entre mig d’uns pins imponents.
Seguint la mateixa tònica i amb una pujada còmoda però constant arribem al Pla de la Font, seguim i ara en pocs metres anem trobant uns prats alpins preciosos des d’on podem gaudir d’unes belles panoràmiques, sobre tot de la Serra del Cadí, el Pedraforca i la Serra d'Ensija
Ara ja només tenim que superar els darrers lloms que ens deixen entre mig de la boira que juga amb nosaltres al cim del Cap del Verd, on trobem un bidó dins d’una caseta de fusta on podem deixar constància de la nostre presencia i fem una de les fotos de grup i com no el Roger deixa el seu record de pallasset dels cims.
Llàstima que de cop el cel s’ha cobert de núvols intermitents que
refreden l’ambient i una espesa boira que recorre molt ràpidament el cim, no ens deixa gaudir de la grandiositat de la panoràmica de 360º  d’aquest lloc.
Per tant decidim baixar uns metres (1 Quilometre), travessant els arols encara de neu i que en alguns trams ens enfonsem fins quasi els genolls
i anar a buscar un lloc on la boira i el sol ens deixi acabar de gaudir del dinar i del matí, en un lloc on hi ha un gran diposit i unes bones vistes del Pedraforca, Gósol i el càmping ens assentem per dinar, un cop hem pogut esquivar la boira i perseguir el sol.
Dinem entre bromes i batalletes d’aventures i explicades de grans menjars fins que ja fars jèiem una estona per gravar a la memòria aquest moment i respirar la llibertat del lloc.
Desprès només queda desfer el camí fins els cotxes.
Nosaltres de pas, parem un moment per visitar l’ermita de Santa Margarida, envoltada d’uns cireres ben florits que alegren els murs de pedra d’aquest lloc i la font que trobem durant els 400 metres del recorregut del caminal.
Ara si pugem als cotxes i cap a Gósol a on ens retrobem tots al Bar de la Plaça, per gaudir més que de simpatia, d’unes birres.
La caminada es molt còmoda per gaudir amb família sense grans reptes i gaudir d’uns impressionants paratges.
Siauuuuuuuuuuu

Enllaç del track al wikiloc del Roger Matas
Caminada al Cim Cap del Verd

Vídeo de les fotos de la sortida

dilluns, 13 de maig del 2013

1a. Tarda d'Escalada Esportiva a Collbató

Aquest 8 de maig de 2013 fem la primera quedada de la tarda dels dimecres, per anar a escalar esportiva a Collbató.
I hem participat uns quants vells amics i altres de nous (d’estreno).
Xarli (jo)

Alex (Coci) escalant
















els nous integrants i parella que ja sabien escalar però feia algun temps que no tocaven roca.
Cristina Miranda

Cristina Miranda escalant












i per fi, el que jo feia temps que estava esperant l’estrena de
Patri Mateo

Aquí us penjo el vídeo de la Marga escalant


Vam quedar en trobar-nos al Sector A la Dreta de l'Oskar, per poder fer el primer contacte per alguns, que des de feia temps no tocaven la roca i desprès anar agafant a poc a poc una mica més de grau.

Aquí us penjo el vídeo de la Patri escalant


L’Enric i la Rosa queden una mica abans per aprofitar el temps ara que el dia s’allarga i podem gaudir fins quasi les 21:00 de l’escalada i quan hi arribem efectivament ells ja havien escalfat.

L'Enric Kikperic escalant














Començo a muntar una via senzilla (la número 4 sense nom de la guia del kpujo, que ja esta una mica desfasada en quant ja hi podem trobar vies noves que no estan ressenyades) amb l’ajut de l’Alex que primer m’assegura i col·labora en tot moment i també escala de primer per suposat.

Jo (Xarli) escalant















que molt emocionades i nervioses aconsegueixen escalar uns metres i mirar d’anar guanyant la por, sobre tot a l’alçada i la confiança amb la roca, que gaudeixin tocant, viivint-la i superant-la, també perdre la por i confiar quan repeles a treure el culet i caminar per la paret amb tota la confiança  del company i del  gri-gri i anem fent per aquest ordre.
via número 4 ¿?
via Tony 4c
via GMA: 4b

La Rosa Farras escalant













Mentres la parelleta el Coci i la Cristina fan la via Almogavar Tossut 5c i l’Enric, la Rosa i l’Alex s’ajuntan al Totxo de l'Oskar Sud
per fer les vies:
L’Alguer 5c
Cala Luna 5b
jo continuo lidian amb aquestes dues, la Marga i la Patri, “valla tela” es broma, per ser la primera vegada han estat molt be, encara que a la propera no ho tindran tant fàcil (TopRop). hahahah
Desprès m’ajunto per acabar la tarda amb el Coci i la Cristina i fem les vies:
Via Pitus 5b

l'Alex Godmir escalant














i una altre més a la dreta que no surt ressenyada però que també deu ser un 5b o 5c.
Sens fan quarts de nou i pleguem i anem al Bar-Forn del Poble a fer unes birres que avui ens les havem guanyat amb l’adrenalina que hem gastat.
Siauuuuuuuuuu

En vídeo de totes les fotos de la 1a. tarda d'escalada esportiva a Collbató